Fler platser i världen

För dig som gillar att resa till andra länder än bara just Grekland har vi här samlat länkar till sajter och guider som beskriver olika resmål runt om i världen.

Mallorca (Spanien)
Mallorca var en av de första charterdestinationerna när vi svenskar började åka utomlands på semester i större utsträckning. Ön har sedan dess hängt med som populärt resmål ända sedan dess. De senaste åren har Mallorca blivit riktigt populärt efter att ha haft en svacka under slutet av 90-talet.

Madeira (Portugal)
Denna portugisiska ö är verkligen dramatisk i sin natur. Det är inte främst för att ligga vid en sandstrand som man åker till Madeira, för även om det finns sådana, så kommer de flesta hit för att vandra, syssla med extremsporter eller för att njuta av blomsterprakten. Dessutom har ön en väldigt gemytlig huvudort i Funchal.

Split (Kroatien)
Split är både en plats man åker till för att ta sig vidare och för att stanna i. Härifrån kan man nämligen ta någon av färjorna som går till de vackra öarna ute i skärgården, så som Vis, Hvar och Brac. Många flyger också hit för att sedan bege sig söderut till Markerska Rivieran. Men Split är också en väldigt trevlig stad att stanna i. Här finns mycket gammal vacker bebyggelse, trevliga restauranger och inbjudande torghandel.

Trapani (Sicilien)
I ärlighetens namn så är kanske inte Trapani i sig någon jättespännande stad. Men eftersom man enkelt och billigt kan flyga hit är det många som spenderar en eller två dagar här. De flesta kommer dock till Trapani för att antingen åka ut till någon av de vackra öarna utanför Trapani eller för att besöka den medeltida bergsbyn Eriche. Även badorten San Vito lo Capo lockar många med sin enorma strand.

Marbella (Spanien)
Vill man fly den svenska vintern, men inte fly allt för långt bort, då ska man åka till Marbella. Här på den spanska solkusten får man ett hyfsat varmt klimat även under vinterhalvåret. Och även om havet kanske är en aning för kallt för att bada i, så kan man utan problem sitta på café och läsa en bok i solen. Och visst kan det bli uppåt 25 grader även på vintern, men vanligast så ligger temperaturen snarare runt 18 grader, men med lite varm sol och vindstilla så...

Tobago
Likheterna mellan Argassi och Tobago är få, men precis som när man väljer att resa till Argassi så lockar Tobago med vacker natur, läckra stränder och mycket sol och bad. Vykortsvyerna på Tobago är många och det är lite av en "once-in-a-lifetime" upplevelse att åka till Tobago. För några år sedan började vissa charterbolag flyga till Tobago, något som har gjort att fler har fått upp ögonen för denna karibiska pärla. Till skillnad från storebror Trinidad så är det mesta på Tobago småskaligt. Hit åker man inte om man gillar storstäder, utan här är det litet och gemytligt som gäller.

Torrevieja (Spanien)
Om man vill spela golf mitt i vintern så är Torrevieja ett utmärkt val. Staden bjuder på ett rikt utbud av matställen, hotell och saker att göra. Om man bor i Torrevieja och har tillgång till en hyrbil kan man på max 20 minuter åka till en rad riktigt bra golfbanor. Om man enbart är ute efter golf så finns det hotell som ligger direkt vid golfbanorna, men om man önskar lite stadsliv på kvällarna så r det bättre att bo inne i Torrevieja. För visst vill man uppleva lite spanskt stadsliv också?