Argassi: För- och nackdelar

När man ska boka en resa och ett hotell till en ort som man inte har besökt tidigare ställer man sig alltid frågan: Vilka är fördelarna och nackdelarna med orten. Här reder vi ut för- och nackdelar med Argassi.

Argassi ligger på den sydöstra delen av Zakynthos och är en av de mest populära turistorterna på ön. Argassi är en attraktiv semesterort med Mount Skopos i bakgrunden. Argassi ligger bara en kort promenad från Zakynthos stad. När man promenerar in till Zakynthos stad går man längs en kustväg, med fantastisk utsikt över det skimrande azurblå vattnet.

Stranden vid Argassi är lång och sträcker sig över hela längden på orten, och även om det är en ganska smal strand finns här tillräckligt med utrymme för alla. Och även om stranden duger för de flesta så finns det betydligt vackrare och finare stränder om man beger sig iväg på utflykt.

Argassi är kompakt så alla bekvämligheter, mataffärer, butiker, barer, restauranger och klubbar finns nära till hands.

Är man inte ute efter att festa så gör man klokt i att bo i utkanten av Argassi, eftersom det under högsäsong kan bli rätt högljutt i centrum.

Så fördelarna är att det finns ett bra nattliv, nära till helt OK strand, nära till Zakynthos stad och ett bra restaurangutbud. Nackdelarna är att det kan bli lite högljutt under högsäsong, samt att man måste åka bil/båt till de riktigt fina stränderna.

Sen är det klart att vädret på Zakynthos är den största fördelen av de alla. :-)